contact

Tel +40256-215.003

e-Mail

sdm@sdm-tm.ro

adresa

Str. Eternității Nr. 45,300447 Timișoara, România

ISTORIC

Construirea de drumuri ca activitate organizată pe teritoriul Timișoarei a început în jurul anului 1865 ca Serviciu Public pe langă Primăria Timișoara.
La data de 1 iunie 1959 s-a înființat S.D.M. Timișoara ce a parcurs drumul de la șantier la Societate Comercială. S.D.M. sunt inițialele de la înființare și până în prezent, inițiale sub care suntem cunoscuți atât local cât și în țară.

Istoric S.D.M.

In 1 iunie 1959 a luat fiinta Serviciul de Drumuri ca unitate a sfatului Popular Timisoara.

În 21.03.1972 prin Decizia nr. 2777 a Comiteluilui Executiv al Consililui Popular al Municipiului Timișoara, se înființează Șantierul de Drumuri.

Șantierul de Drumuri administrează, modernizează, întreține și exploatează conform legii drumurilor publice de interes local pe raza Municipiului Timișoara.

Forma organizatorică a unități noastre, între 1991-1998 a fost din data de 1martie 1991 de Regie autonomă, sub denumirea inițială de "Șantierul de Drumuri Municipale - R.A." și apoi din 1 august 1994 "Regia Autonimă de Drumuri Municipale Timișoara" prescurtat "R.A. - S.D.M. Timișoara".

La 1 ianuarie 1998 Regia de Drumuri Municipale s-a reorganizat în Societatea Comercială pe acțiuni sub denumirea de S.C. "Drumuri Municipale Timișoara S.A. în baza Hotărării nr. 199 din 18.11.1997 a Consililui Local Timișoara a Legii nr. 50 din 1990.

S.C. Drumuri Municipale S.A., Primaria Timisoara a realizat amenajarea si completarea succesiva a retelei stradale pe baza studiilor de circulatie prin suplimentarea de benzi, amenajari de intersectii, semaforizari si infiintari de noi strazi. In anul 1959 situatia retelei stradale in Timisoara se prezenta astfel: lungimea totala a strazilor 287,58 km si suprafata de 2013,06km2.

Istoric S.D.M.

La înființare Serviciul de Drumuri a avut în dotare 8 camioane, 2 autobasculante de 16 t MAZ, 4 malaxoare cu capacitatea de 2t, 1 malaxor Reiser cu capacitatea de 4 t, 2 betoniere cu motor termic de 14 CP, 2 compactoare cu rulouri netede acționate cu aburi, 3 macarale'Pioneer'. Numarul angajaților era de 91 de persoane din care 1 inginer, 5 tehnicieni, 3 maiștri, 5 mecanici, 1 electrician, 1 normator și 75 de muncitori.

Pâna în anul 1967 baza materială s-a îmbogățit continu, construindu-se linia de garare CF în actuala bază de producție, s-au instalat două stații LPX pentru prepararea mixturilor asfaltice (în anul 1963 și anul 1965), s-au achiziționat doua screpere tractate, două buldoexcavatoare, 1 excavator cu cabluri de 0,3 m3, două gredere tractate, trei malaxoare de 2 tone. Numărul personalului a crescut în toate compartimentele, ajungandu-se la echipe de 60 persoane. - Dupa anul 1967, volumul lucrărilor a crescut tot mai mult, au fost înlocuite treptat dotările vechi cu altele noi, cu productivitate marita.

PREZENT / 6.711.000 m2, 958 km strazi

Tehnologii moderne

Dotarea actuală se ridica la nivelul celor mai înalte cerințe în domeniul construcțiilor rutiere și ne oferă șansa executării unor lucrări de cea mai bună calitate. Echipamente moderne de mare productivitate asigură calitatea produselor oferite.

Istoric S.D.M.

Istoric S.D.M.

Intreaga rețea stradala a Municipiului Timișoara este dovada experienței noastre de peste 60 ani de activitate. An dupa an fiecare generație a contribuit cu profesionalism la dezvoltarea și progresul firmei și în același timp la modernizarea și sistematizarea rețelei stradale a orașului de pe Bega.

PRODUSE

PRODUSE S.D.M.

#Lucrări de construire, întreținere și reparații pentru drumuri, trotuare, alei și platforme #Mixturi asfaltice executate la cald #Mixtură asfaltică stocabilă #Betoane de ciment rutiere #Borduri prefabricate din beton de ciment

detalii

TEHNOLOGII

TEHNOLOGII S.D.M.

#producție #utilaje #transport auto #semaforizare #semnalizări #proiectare #mediu

detalii

INFORMATII

Mai multe informatii despre Societatea Drumuri Municipale Timisoara SA legate de:
Hotarari A.G.A. | Situatii financiare anuale | Raportari contabile semestriale | Rapoarte de audit | CV-uri directori si membrii Consiliului de Administratie | Rapoartele Consiliului de Administratie | Actul constitutiv actualizat
ACCESATI AICI